Well today I would like to discuss a little bit about traditional food in my hometown Pemalang, Indonesia. I do rarely going back to my hometown after moved out to other town which is about 4 hours driving. Therefore, when I went back a few months ago I hunt my favorite food all along the way.
Hari ini saya akan mengulas sedikit tentang makanan tradisional di kota kelahiran saya, Pemalang, Indonesia. Saya sangat jarang sekali pulang setelah pindah ke kota lain sekitar 4 jam menyetir. Oleh sebab, itu ketika saya pulang beberapa bulan yang lalu saya berburu makanan kesukaan saya sepanjang jalan.
This what we call ‘nasi tahu campur’ it is rice with cabbage, brussels sprout, cucumber, fried tofu (diced), crackers and pouring with nut sauce of top of its. The taste is delicious, I can’t find it anywhere like it in other town.
Makanan ini bernama ‘nasi tahu campur’ yang berisikan nasi dengan kol, tauge, timun, tahu goreng (potong kotak), kerupuk dan disiram dengan saus kacang diatasnya. Rasanya sangat lezat, saya tidak dapat menemukannya dengan rasa yang sama dikota lain.
This is for the snacks, it’s a shrimp crackers which is tasty and yummy suit for accompany your main dishes.
Ini adalah cemilannya, rempeyek udang yang sangat lezat dan gurih cocok untuk melengkapi segala makanan utama.
Now this is for the drinks which we call ‘teh poci’ we used traditional Indonesian jasmine tea leaves. Well, the flavor of the jasmine is so rich and strong. We usually drink it with rock sugar to enhance the taste.
Sekarang minumannya, ini yang dinamakan teh poci kami menggunakan daun teh jasmin khas tradisional Indonesia. Harum jasminnya sangatlah kental dan ketara. Kami biasanya menggunakan gula batu untuk mengeluarkan rasa keharuman tehnya.
I always miss the foods in my hometown. Actually there are some more but I’ll tell you some other time 😉.
Saya selalu merindukan makanan tersebut. Sebenarnya ada beberapa lagi tetapi akan saya ceritakan dilain waktu 😉.